Microsoft Teams als hub voor intelligente communicatie? Yes, please!

Microsoft Teams, de hub voor teamwerk, zet de volgende stap om een onmisbare tool te worden in het applicatieportfolio van jouw bedrijf.

Recente ontwikkelingen maken van Microsoft Teams een complete hub voor intelligente communicatie. Wat is dat nu weer, “intelligente communicatie”? Unified communications on steroids, zeg maar. Dankzij de vernieuwingen en verbeteringen is bellen en videoconferencing met Teams sneller, leuker en eenvoudiger dan voordien!

Graag lichten we drie kernvoordelen van communicatie in Microsoft Teams toe.

Eén tool voor al je online communicatienoden

Chat, bellen, online vergaderingen en conferenties, dit alles en meer is mogelijk in Microsoft Teams. Van bij zijn lancering bevat Teams een geïntegreerd chat-luik om met je collega’s van gedachten te wisselen. Dit kan zowel in de context van een team als in een één-op-één- of groepsgesprek. Je kan ook intern bellen.

Sinds ongeveer een jaar is het mogelijk om volledig over te schakelen naar Microsoft Teams als telefonieplatform. Door telefoonnummers toe te wijzen aan gebruikers kan je oproepen maken en ontvangen alsof je een vaste lijn hebt. Dit alles kan niet alleen vanop een laptop, maar ook met smartphone of tablet dankzij de mobiele applicatie van Teams. Elk toestel waarmee je connecteert, biedt dezelfde, vertrouwde ervaring zodat je snel aan de slag kan gaan.

Microsoft Teams biedt daarnaast een oplossing voor online vergaderingen en zelfs web conferenties tot een publiek van 10 000 personen. Er is geen nood meer om verschillende tools te combineren om aan al je online communicatienoden te voldoen. Microsoft Teams biedt het allemaal aan binnen één interface.

Waar zit de intelligentie dan? Er zijn vele leuke features die Teams intelligent maken. In-lijn-vertaling voor chatberichten geeft iedereen de mogelijkheid om in de eigen taal berichten te schrijven en/of lezen voor een optimale begrijpbaarheid. Vergaderingen kunnen automatisch opgenomen en in de cloud bewaard worden, met een transcriptie van het gesprek. Handig als je er niet bij kon zijn en toch wil weten wat er gezegd is! Teams maakt gebruik van een state-of-the-art netwerk voor VoIP, maar als je verbinding toch verbroken wordt, kan je met een druk op de knop gebeld worden op een mobiel of vast telefoonnummer en pik je zo weer in op het gesprek. Kortom, de applicatie denkt mee voor jou, zodat jij kan focussen op het echte werk.

Intuïtief, eenvoudig eigen beheer van telefoonsysteem

Klassiek gezien gaat een telefoonsysteem gepaard met een externe partner die het beheer en onderhoud voor je doet, een investering in infrastructuur en een vaak moeizaam proces om wijzigingen door te voeren. Met Microsoft Teams is hier geen nood meer aan.

Infrastructuur? Wordt door Microsoft beheerd, in de eenvoudigste opzet heb je alleen een kwalitatieve internetverbinding nodig. Beheer? Dit kan je zelf online in het admin center doen. Wijzigingen? Inloggen, aanpassen, opslaan en verder met de orde van de dag. Zo eenvoudig kan het zijn.

Overstappen zonder gedoe

Klinkt allemaal mooi, maar toch niet zeker of je de overstap kan maken? Je hebt misschien al een telefoniesysteem en ziet het niet zitten om nieuwe nummers te gebruiken. Of je vertrouwt op de bestaande infrastructuur voor andere toepassingen zoals een brandalarm of fax. Toch is het mogelijk om de overstap te maken, Microsoft deed het voor.

Je kan je bestaande nummers immers laten overzetten naar Microsoft, of je gaat voor een hybride oplossing waardoor je met je nummers bij je huidige provider kan blijven. Ook dan kan je nog steeds profiteren van de andere voordelen die Teams biedt.

En wat met de verandering die nodig is in je organisatie? In de blogpost “Je gaat Microsoft Teams gebruiken, wat nu?” lijsten we drie essentiële stappen op om succesvol de overstap te maken. Bovendien is Microsoft Teams een van de snelst groeiende business applicaties wat betreft aantal gebruikers wereldwijd. Ongetwijfeld is dit mede dankzij de intuïtieve interface en de kracht van het platform. Hieruit volgt een organische groei, waardoor Teams voor je het weet in heel de organisatie gewild is.

Conclusie

Naast samenwerking is communicatie een van de fundamenten van een efficiënte en doeltreffende organisatie. Microsoft Teams brengt deze twee luiken samen in één intuïtieve tool. Al dit in 1 applicatie? Ja, het kan. Stap nu over om je telefoonsysteem zelf te kunnen beheren en zo sneller te kunnen reageren op een steeds veranderende omgeving.

Ga ervoor!

Ik wil ook een intelligente communicatie-hub