Wij gebruiken Microsoft Teams al, en om deze drie redenen jij binnenkort ook!

Teams, volgens velen hét samenwerkingsplatform van de toekomst. En toegegeven, ook bij Infront ervaren we vandaag al de voordelen.

Maar wat is dat ‘digitale werkplek wonder’ nu precies? Teams is een platform voor teamwerk waar de chatfunctie centraal staat. De doorgedreven integratie met Office 365 maakt van Teams de digitale werkplek bij uitstek. Wij zien het bij Infront vooral als een sterk staaltje efficiëntie, en wel om deze 3 redenen.

Efficiënt en doelgericht communiceren

Communicatie is key als je een goed geolied en hecht team op poten wil zetten. Vandaag gaat te vaak informatie verloren – en laat het nét dat zijn waar Microsoft Teams soelaas biedt. Informatie vinden, delen en bundelen is de sterkte van dit platform. Hoe beter de informatiedoorstroming, hoe sneller en kwaliteitsvoller de teamresultaten.

Teams beschikt daarom over een krachtige chatfunctionaliteit. Je brengt eenvoudig je teamleden op de hoogte, zowel in groep als individueel. GIF’jes, emoji’s en tagging? Ja, het lijken misschien bijkomstigheden- toch versterken ze het communicatieverhaal, de interactie en het teamgevoel.

Niet alleen ‘chatgewijs’ is Teams een totaaloplossing, ook voor online vergaderen laat dit platform zijn kracht zien. Dankzij de integratie met Skype voor Bedrijven kan je heel wat kanalen inzetten om met collega’s te overleggen, kennis te delen of te brainstormen. Van agenda’s delen, iemand opbellen tot een online vergadering beleggen: het kan allemaal in Microsoft Teams. En dat zowel met personen binnen als buiten jouw organisatie.

Het feit dat al deze communicatie ook versleuteld gebeurd, maakt van Teams niet alleen een handig maar ook een veilig communicatiekanaal.

Wist je trouwens dat Skype voor Bedrijven op termijn verdwijnt en volledig vervangen wordt door Teams? Een reden te meer om vandaag al op de Teams-trein te springen.

In één dashboard alle sterktes van Office 365 gebundeld

Dat Office 365 een antwoord biedt op alle kantoornoden, is al even gekend. Maar dat dankzij Microsoft Teams al die sterktes nu in één oogopslag vlot toegankelijk zijn voor je team, is een verademing.

Bekijk Teams vooral als het betere dashboard. Van SharePoint tot Planner tot PowerBI: alles kan en alles mag. Het stopt niet bij Office 365, zo beschikt Teams reeds over tientallen connectoren naar andere software tools waaronder Adobe sign, Trello, JIRA en vele andere.

Integratie met Microsoft Dynamics 365

We kijken bij Infront natuurlijk ook uit naar de integratie van Teams met Dynamics 365. Deze zal beschikbaar zijn als preview functie in de eerstkomende release van Dynamics 365. Het zal onder andere mogelijk zijn om via een bot Dynamics 365 data te doorzoeken en de resultaten weer te geven in Teams. Vanuit de zoekresultaten kan je nadien rechtstreeks de records in Dynamics updaten.

Gebruiksvriendelijk en op maat van jouw organisatie

Het oog wil ook wat, niet waar? Fijn dat de nodige aandacht naar een frisse lay-out ging bij dit platform – in tegenstelling tot de gemiddelde ICT-oplossing. Teams biedt verschillende sjablonen om je teamruimte vorm te geven. Per team kan je ervoor kiezen op je ruimte te personaliseren op basis van je eigen voorkeuren.

Het platform is niet alleen mooi, maar ook logisch en intuïtief opgebouwd. In slechts enkele clicks geraak je waar je moet zijn. Gedaan met ellenlange zoektochten of de nood aan de achterhaalde broodkruimelpaden.

Office 365, dat is overal kunnen werken, altijd en op elk apparaat. Je kan er dus voor kiezen om Microsoft Teams op je desktop, op je smartphone of gewoon online te raadplegen

Conclusie

Samenwerken stimuleren, ook digitaal – het is en blijft geen makkelijk verhaal. Toch slaagt Microsoft Teams er in om een werkruimte op maat van jouw teamnoden te creëren. And teamwork makes the dream work, right?

Bij Infront zijn we alvast overtuigd van de meerwaarde!

Wil je ook efficiënter samenwerken?