Vijf redenen waarom je NU moet starten met PowerApps!

Ben je al langer aan het denken dat eigen mobiele applicaties (apps) een meerwaarde zouden zijn voor je organisatie? Je bent overtuigd, maar je weet niet goed hoe aan dergelijk traject te beginnen?

Met PowerApps van Microsoft beschik je als organisatie vanaf heden over het technische platform om eigen apps op een eenvoudige en snelle manier te creëren. Het gaat hier niet over wel of niet starten met PowerApps, wel waarom je er NU mee moet starten en niet later.

1. De toename van ‘Millennials’ in je organisatie

De Millennials (geboren in de periode 1980 -2000) worden gekenmerkt als de eerste generatie die is opgegroeid in een digitale wereld. Meer en meer bestaat deze digitale wereld uit het raadplegen van informatie op mobiele toestellen zoals tablets of smartphones.

In de privésfeer zijn apps voor Millennials al vanzelfsprekend om dagdagelijkse zaken af te handelen en op te volgen. Dit verwachtingspatroon zet zicht voort naar de bedrijfswereld waar Millennials een steeds groter aandeel van de arbeidsmarkt innemen. Wil je als organisatie in tijden van economische groei en krapte op de arbeidsmarkt de Millennials generatie aanspreken? Overtuig ze met bedrijfseigen apps die inspelen op hun manier van werken.

2. de werkplek anno 2018

Meer en meer werkgevers zetten in op plaats- en tijdsonafhankelijk werken voor hun medewerkers. Om dit Nieuwe Werken mogelijk te maken moet je als organisatie rekening houden met 3 componenten, namelijk het HR-beleid (Behaviour), de fysieke werkomgeving (Bricks) en de IT-oplossingen (Bytes).

Wat de Bytes betreft is het van cruciaal belang om de bedrijfstoepassingen op een goed beveiligde manier beschikbaar te krijgen, onafhankelijk waar je medewerkers zich bevinden en via het toestel naar keuze. PowerApps steunt op het Cloud beveiligingsmodel van Microsoft om bedrijfsapps te bouwen die beschikbaar zijn op elk type toestel alsook in de meest gebruikte browsers.

3. Versnel je digitaal transformatieproces

Ben je reeds gestart met een digitaal transformatieproces binnen je organisatie maar verloopt dit stroef? Is het moeilijk om zichtbare voordelen te behalen op korte termijn? PowerApps kan helpen dit transformatieproces te versnellen. In tegenstelling tot de meeste digitale transformatieprojecten of ontwikkelingen van klassieke apps spreken we bij PowerApps over dagen in plaats van weken bij het ontwikkelen van een nieuwe app.

De voordelen van het digitaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen zijn legio, waaronder foutenmarge verminderen, proces efficiënter maken, kosten verminderen, snellere responstijd naar klanten, etc… Door het PowerApps platform te gebruiken zal je op heel korte termijn reeds kunnen genieten van deze voordelen.

4. Onderdeel van het nieuwe ‘Business Application platform’

Het Business Application platform van Microsoft is een uitgebreide en geïntegreerde verzameling van toepassingen en technologieën dat moet helpen om de waarde van reeds bestaande IT-toepassingen te vergroten. PowerApps is een belangrijk onderdeel van dit platform.

De meest voor de hand liggende meerwaarde die PowerApps binnen dit platform kan bezorgen is door Microsoft cloudtoepassingen, zoals Office 365 en Dynamics 365, van een mobiele extensie te voorzien. Hier stopt het gelukkig niet mee! In lijn met de recente strategie van Microsoft fungeert PowerApps als open platform. Dit vertaalt zich in de meer dan 200 verschillende connectoren die op heden beschikbaar zijn. Ontdek HIER het overzicht en ontdek of jouw favoriete bedrijfstoepassing erbij zit!

5. Infront, je PowerApps partner

De ontdekkingstocht in de wonderlijke wereld van PowerApps is maar zo leuk als het reisgezelschap. Infront is ideaal geplaatst om deze rol op zich te nemen en jullie als ervaren gids te begeleiden.

Voor organisaties die nog hun eerste stappen moeten zetten met PowerApps organiseren wij graag discovery workshops. In deze sessies zal onze consultant doormiddel van de bestaande processen te analyseren een lijst van use cases en quick wins opstellen die vertaald kunnen worden naar PowerApps.

Wanneer je als organisatie reeds zelf hebt nagedacht over scenario’s kan Infront via een Proof of Concept de meerwaarde aantonen van PowerApps. Om ons geloof in de capaciteiten van het PowerApps platform te onderstrepen hebben wij zelfs de “app in a week” challenge in het leven geroepen. Via deze challenge gaan wij de uitdaging aan om in 1 week een werkbare app op te leveren.